Leiderschapsontwikkeling

Doeltreffende executive leiderschapsontwikkeling

In onze huidige samenleving vertrouwen we steeds meer op de expertise van anderen en zijn we op zoek naar leiding van buitenaf. Of het nu gaat om de dokter, een politieke partij of spirituele stroming, we zoeken massaal naar oplossingen die ons verteld worden. Bij Bolster zien we leiderschap echter als iets dat van binnenuit komt. Daarom is leiderschapsontwikkeling voor iedereen een persoonlijke reis. Wanneer je jezelf van binnenuit ontwikkelt, zal deze reis voor iedereen anders zijn.

Wij geloven dat het belangrijk is om te leren vertrouwen op je eigen besluitvaardigheid. Wanneer je echt naar jezelf luistert, heb je alle antwoorden al in je. We leren je werken met de authentieke leiderschapskwaliteiten die al in jou aanwezig zijn. Op die manier ontwikkel je een sterke basis waarop je kunt vertrouwen. Om op die basis te durven vertrouwen, is moed nodig. Vanuit die basis kun je vervolgens gemakkelijk verbinding maken met anderen.

Bolster helpt senior leaders, first time managers en high potentials in organisaties, om te werken vanuit een sterke persoonlijke basis. Deze basis geeft je duidelijkheid over waar je voor staat en wat de unieke kwaliteiten zijn die jij kunt inzetten. Vanuit die innerlijke rust ben je in staat om richting te geven aan jezelf en anderen, en om overtuigend te zijn in je beslissingen. Op basis daarvan bepaal je de strategie en leid je je team en organisatie naar succes.

In samenwerking met professoren van de Global Leadership Initiative aan de Harvard Business School creëerden we de Seeing® methode. Deze methode is door Harvard uitgeroepen tot het leiderschapsmodel van de 21e eeuw. Het stelt leiders in staat om van begrip naar belichaamde transformatie te gaan.

De Seeing®-methodologie is een bewezen model dat de spanning tussen ratio en emotie overstijgt. Het is een aanpak om snel scherpte te krijgen in een uitdaging en deze om te zetten in concrete stappen naar een duurzame oplossing. Dit geldt zowel voor persoonlijke leiderschapsontwikkeling als voor strategische organisatieontwikkeling.

We ontwikkelen moedig leiderschap van binnenuit. Leiders die sterk verbonden zijn met zichzelf en anderen, en die strategische en transformerende acties ondernemen.

“Ik wil je bedanken voor je begeleiding en leiderschap gedurende de afgelopen drie jaar. Het is zeer waardevol geweest, zowel op persoonlijk ontwikkelingsniveau als voor onze organisatie.” – Performance Improvement Manager Shell

Jullie zijn een klein bedrijf; heel wendbaar en flexibel en jullie luisteren echt naar de behoeften van de klant en helpen een op maat gemaakt programma op te zetten, en dat wordt echt gewaardeerd.” – Vice President MSD


Bolster belofte

Een levens veranderend programma dat verbonden, moedig en strategisch leiderschap creëert. Het lef om echte besluiten te nemen ontstaat wanneer leiders vanuit hun kern weten wat ze doen. Wanneer ze vanuit zichzelf kunnen sturen in plaats van naar buiten te kijken, zijn leiders in staat om met hun team en de organisatie te verbinden. 

We starten het programma door te werken aan het versterken van jouw persoonlijke basis. Hierbij dagen we je uit om jouw blinde vlekken en ontwikkelingspunten te identificeren. Door deze bewustwording leer je jouw gedrag beter te begrijpen en keuzes te maken die gebaseerd zijn op moedig handelen. 

Vanuit deze solide basis bieden we concrete tools waarmee je in staat bent om succesvolle teams te bouwen en de organisatie te leiden in het ontwikkelen van een strategische visie en een uitvoerbaar plan om deze visie te verwezenlijken. 

Wat ga je hiervan merken?

  • Leiders werken met en vanuit de feiten.
  • Hun besluitvaardigheid neemt toe.
  • Zij maken gemakkelijker en sneller keuzes.
  • Ze zijn in staat om beweging te creëren en mensen mee te nemen.
  • Leiders kunnen goed omgaan met grote en snelle veranderingen.

Geen 25 consultants in pak en stropdas. Jullie zijn nuchter, en in staat om aan te sluiten bij het grotere plaatje” – Global Director Arcadis