Strategy Tile

Strategie + Executie

De grootste uitdaging binnen organisaties is strategieën helder krijgen, iedereen zich er aan doen verbinden en het gezamenlijk tot uitvoering brengen. 

• Je wil toe naar een nieuwe strategie maar geen langdurig traject
• Je wil vernieuwen maar weet niet waar te beginnen
• Je hebt initiatieven in gang gezet maar de boel komt niet in beweging
• Je wil een slag maken met je persoonlijk leiderschap en dat van je team

Maar hoe?

In korte tijd stellen we samen vast wat de issue en uitdaging is, en wat we exact willen bereiken. We stellen een team samen dat op basis hiervan de nieuwe strategie, leiderschap- en executieplan samenstelt.

De strategie + executie zijn direct toepasbaar. Jij bent klaar om met jezelf en de organisatie aan de slag te gaan. In krachtige periodieke interventies zorgen we voor beweging en resultaat.

• Je hebt een krachtige, gefocuste en duidelijke strategie
• Die je zelf samen met het team hebt gemaakt
• Klaar om direct uit te voeren
• Een strategie die concrete resultaten oplevert

Elk programma dat we uitvoeren is uniek, dus ook dat van jou.

Bolster strategie consultancy bereikte in de loop der jaren met klanten bijvoorbeeld het volgende.

Creëerde een nieuwe internationale strategie samen met de Raad van Bestuur. Vertaalde deze strategie naar elk van de 11 lokale business units.

Creëerde samen met de werknemers een interactieve communicatieaanpak om enthousiasme en betrokkenheid te creëren rond de nieuwe strategie.

Creëerde een overtuigende one-pager van de bedrijfsstrategie; die het management in slechts een paar zinnen kon uitleggen aan hun teams en de belangrijkste stakeholders.

Als onderdeel van een strategische transformatie hebben we een innovatie funnel en ideegeneratie proces opgezet in co-creatie met de organisatie en partners / startups.

Hoe is dit anders?

Wat strategie-consultants vaak doen is een langdurig, analytisch proces doorlopen met veel betrokkenen. Ze komen dan tot een algemeen verhaal waarin echte keuzes nog niet gemaakt zijn. De strategie is daarmee lastig om te zetten in actie en uit te voeren plannen. Het team voelt zich er niet mee verbonden. Daar heb je niks aan.

“Wij geloven dat de kennis en expertise in principe aanwezig zijn in je organisatie. We ondersteunen jou en je team in een proces om daar scherpte in te krijgen, zodat structuur en inzichten ontstaan. Jouw team wordt zelf de strategie-consultant waarmee je succesvol bent.” Thomas Beerepoot

Ben je nu voornamelijk bezig met werken in je bedrijf in plaats van tegelijk aan je bedrijf? Niet gek. Het vernieuwen van je business is een flinke uitdaging, het vraagt vooruitkijken en strategisch denken. Laat ons je sparringpartner zijn, begeleiden en het proces faciliteren.

• Jouw visie vertaald naar een heldere strategie
• Sterk leiderschap om je visie waar te maken
• Skills om verbonden teams te bouwen

Bolster belofte

Je hebt een uitdagende ambitie, je wilt de status quo veranderen. Je hebt de moed om te veranderen. Wij faciliteren als strategie consultancy jouw proces.

  • Maak je strategie eenvoudig en breng haar terug naar de kern
  • Maak je strategie concreet en vertaal haar naar een uitvoerbaar actieplan
  • Focus: wij helpen jou en jouw team om knopen door te hakken, zodat je de strategie kunt uitvoeren
  • Je strategie wordt zó opgebouwd dat ze gemakkelijk te begrijpen is en mensen enthousiast maakt

“Jullie zijn een klein bedrijf; zeer wendbaar en flexibel en luisteren echt naar de behoeften van de klant. Jullie helpen een op maat gemaakt programma op te zetten, en dat wordt zeer gewaardeerd.” – Vice President MSD

“In minder dan twee dagen hebben we iets heel goeds bereikt. Jullie zijn flexibel en hebben alle discussies in de juiste richting geleid. Het was niet makkelijk, maar jullie hebben het gedaan. Ergens weten we allemaal wel wat we nodig hebben, maar het helpt als het op deze manier gestructureerd wordt.” CEO Nationale Nederlanden

Andere bevindingen van klanten zien of lezen? Kijk dan hier